top of page
Yazarın fotoğrafı1/1

Bugün Dünya Okyanus Günü!



Gezegenimizin dörtte üçü kaplayan okyanuslar, insanlığın ve dünyadaki diğer tüm organizmaların beslenmesini destekleyen yaşam kaynaklarından biridir. Okyanuslar, gezegenimizin oksijen ihtiyacında büyük bir rol oynamaktadır. Dünyadaki biyolojik çeşitliliğin çoğuna ev sahipliği eden okyanuslar aynı zamanda dünya genelinde bir milyardan fazla insan için protein kaynağı sağlamaktadır. Bununla beraber 40 milyondan fazla insan okyanusa dayalı endüstrilerde istihdam edilmektedir.


Mercan resiflerinin yüzde 50’si, büyük balık popülasyonunu yüzde 90’ı yok olmaya yüz tutmuşken okyanusun üretebildiğinden fazlasını almaktadır. Bu sebeple milyonlarca yıldır bizi destekleyen okyanuslara bu desteğin karşılığını vermekle yükümlüdür. 2023 Dünya Okyanus Günü’nün teması “Okyanus Gezegeni: Gelgitler değişiyor”olarak belirlenmiştir. Birleşmiş Milletler okyanusa verilen değeri yukarı çekmek adına liderleri, bilim insanlarını, sivil toplum örgütlerini, ünlüleri ve halkı güçlerini birleştirmek için farkındalık yaratmaya çalışmaktadır.

CoBirebir ailesi olarak okyanusların insan hayatındaki önemini biliyoruz ve bu durumu çözme adına şirketlere ve topluma gerekli yardımı yapmak üzere çalışmaya devam ediyoruz.

2 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


bottom of page